2020 Logo Tasarım Trendleri

2020 Logo Tasarım Trendleri
  • 27 Ekim 2021
  • Ciğdem Gürsoy

Günümüzde her şey çok hızlı değişmeye ve gelişmeye başladı. Dijitalleşen dünyada teknolojinin ilerlemesiyle beraber bilgi aktarımı da hızlandı ve insanların ortak beğenilerindeki değişim de bu hızlanmadan nasibini aldı. Online logo tasarımı örneklerine bakmak yeni trendleri görmek için yeterli. Logo tasarım programı kullananların logo tasarlamada bazı özellikleri daha sık kullanacağı kesin.

Renkle İlgili Logo Tasarım Trendleri

  • Tek Renk Kullanımı ile Logo Tasarımı

Artık herkes sosyal medya kullanılıyor ve en çok kullanılan sosyal medya platformları tek renkten oluşuyor. Bu da 2020’nin trendini tek rengin kullanıldığı logolar tasarlama yoluna sokmuş durumda.

  • Degrade Renklerin Kullanımı ile Logo Tasarımı

Degrade renk, geçişli renk anlamına gelir. Minimalizmin önde olduğu günümüz modasında logolara biraz hareket katmak için bir renkten başka bir renge tonlar aracılığıyla geçirilerek hareket kazandırılacaktır.

Yazı Fontu ile İlgili Logo Tasarım Trendleri

  • Küçük Harflerle Düzenlenmiş Logo Tasarımı

Yine sosyal medya dolayısıyla ortaya çıkmış bir trend. Dijital yazışmalarda büyük harf “bağırma” olarak algılandığı için logolar da harflerini küçültme yoluna gidecek. Yahoo, Uber gibi markaların logo değişimlerine bakıldığında bu trendi görmek mümkün.

  • Yazı Fontlarında Değişiklik Yapılarak Oluşturulan Logo Tasarımı

Logo tasarımında özgünlük çok önemli. Benzer yazı fontlarının kullanılması ise elbette özgünlüğe zıt bir etki yaratıyor. Logo tasarım programı kullanılarak oluşturulan logolarda kullanılan klasik fontlar ufak tefek değişikliklerle ya da tamamen değiştirilerek kullanılacak hareket kazandırılacaktır.

  • Minimalizme Karşı Çıkan Kaotik Düzenli Logo Tasarımı

İnsanlar artık minimalizme önem veriyor ve 2020’nin logo trendlerinde minimalizm etkileri sıkça görülüyor olsa da zıt bir etkiyle isyan ruhunun öne çıkması için karmaşık şekilde düzenlenmiş, birbiri içine geçmiş, irili ufaklı sıralanmış, yerleri değiştirilmiş, asimetrik yerleştirilmiş şekilde yazılar logolarda düzenlenecek. Bu trendin öncülerinden biri olan ZARA’nın yeni tasarımının karmaşık olması, durumu niteliyor.

  • Geometrik Fontların Egemen Olduğu Logo Tasarımı

Marka isminin kısaltılmışıyla yalnızca harflerden oluşan logolarda ya da kısa isimli markaların bu isimlerle oluşturduğu logolarda geometrik fontların kullanımı, doğrudan kullanılmaktansa geometrik şekillerin yeniden tasarlanmasıyla gerçekleştirilerek trend olarak hoş bir tasarım elde edilecektir.

  • Kayıp Parça Logo Tasarımı

İnsan beyni, okuduğu kelimelerde eksik harfleri otomatik olarak doldurma eğilimine sahiptir. Logolarda da bazı harfler eksilterek ya da soluklaştırılarak değişik bir tasarım ortaya çıkartılmıştır.

  • Ölçeklendirilmiş Logo Tasarımı

Logoya hareket katmak ve bunu belli bir uyumda gerçekleştirmek için logo içerisindeki harflerin boyutları farklılaştırarak belli bir hareket üzerinde ölçeklendirilmiştir.

Ortaya Karışık Logo Tasarım Trendleri

  • Sadeleştirilmiş Logo Tasarımı

2020 yılına gelindiğinde insanlar artık karmaşık şeylerdense sadeliğe önem veriyor. Minimalizm; logolarda düz ve net çizgilerle sadeliği öne çıkartıyor.

  • Çok Açılı ve Geometrik Logo Tasarımı

Logodaki şekiller ve logo içinde yer alan yazılar kısacası logonun bütünü genel hatlarıyla geometrik şekillere benzetilerek oluşturularak değişik bir hava yakalanmış oluyor.

  • Çok Katmanlı ve Birbiri İçine Geçen Logo Tasarımları

Logo tasarımında yer alan yazıların okunabilir olması önemlidir. Bu nedenle harf boşlukları da buna uygun olarak ayarlanır. 2020 yılında ise bu harf boşlukları iyice küçültülmüş, hatta harfler iç içe geçmiş ve bu tarz trend olmuştur.

  • Minimalist Amblemli Logo Tasarımı

Amblemler minimalize edilerek daha sakin bir hava yakalanmıştır.

  • Düz Çizgi Logo Tasarımı

Klasik bir görünüm elde etmek ve logoları minimalist tarzda tasarlamak için logoya düz çizgiler eklenmiş, logo içerisinde her alan yazılara da bu uygulama yapılarak farklı tasarımlar elde edilmiştir.

Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80040e0c'

Command text was not set for the command object.

/404/sayfalar/blog_alt.asp, line 80